مجموعه یادمان پرفسور حسابی
تفـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرش | 1395
فصول زندگي استاد را ورق زديم و گنج هاي فراوان يافتيم ، او پيش از آن كه پدر علم فيزيك باشد، استادی بلندمرتبه بود كه در پيچ و خم و فراز و فرود مسير زندگي، راه بسيار پيمود تا در جستجوي حقيقتي بي نهايت ، پله هاي صعود را بپيمايد. حقيقتي از نور كه سايه اش همواره بر مدار هستي گسترده است. در اين راه رموزي از هستي در شكافت. او به سايه ها رسيد، سايه هايي از نور که مجازي از حقيقتي همواره تابان است. نوري هستي بخش كه باغ وجودش را همواره تطهير مي كند.
تمام جهان از حركتست و چون هر جلوه اي كه از حركتست مجازي است ، پس تمام عالم ماده مجازيست. هر حركتي نياز به محرك و عامل جهت دهنده دارد. او با آگاهي حركت كرد و به فركانس بينهايت رسيد، جايي كه به قول استادش طول موج صفر مي شود و فقط يك روزن در مقابل ديده مي شود. وي روزني از آگاهي ساخت كه راه را براي ادامه دهندگان مسيرش روشن مي كند.
خواسته ی برگزار کنندگان مسابقه این است که در کنار طراحی مقبره پروفسور حسابی ، یک فضای باز شهری جهت تعاملات اجتماعی مردم تفرش ایجاد شود.
در جهت پاسخگویی به این نیاز، ابتدا باید تعریفی از فضاهای باز شهری ارائه داد. این فضاها، جایی است در جهت گردهم آمدن مردم ،برقراری ارتباط با یکدیگر و گذران اوقات فراغت . در حالی که ما در کنار مقبره شخصیت برجسته ای مانند دکتر حسابی نیاز به فضایی داریم که ضمن پاسخ به نیازهای گفته شده ،افراد را به تفکر و تامل دعوت کند و فرصتی بوجود آورد تا افراد یک تجربه ی عمیق از ارتباطی معنوی با طبیعت بدست آورند.
همچنین خواسته شده که مقبره فعلی حفظ شود. مقبره ای که توسط خود استاد حسابی ساخته شده و ازین حیث دارای اهمیت والایی است. (هرچند که طبق تحقیقات ما و بازدید از موزه پروفسور حسابی در تهران، طرح ارائه شده توسط ایشان تلفیقی از مبانی فیزیک و معماری ایرانی بوده که مغایرت هایی با بنای ساخته شده فعلی دارد.)
پاسخ به نیازهای خواسته شده: ساخت و احیای مقبره فعلی، ایجاد فضایی شهری جهت رویدادهای شهری تفرش، ایجاد زمینه ای برای دانشجویان ،نخبگان و پژوهشگران جهت پژوهش و نوآوری(آنچه که استاد همیشه تاکید می فرمود) .
طراحی مقبره:
کجا ؟...... تفرش
برای چه کسی؟........پروفسور حسابی
تفرش:
پروفسور حسابی:
از سوی دیگر سیر زندگی ایشان بسیار تامل برانگیز است:
برنامه فیزیکی این مجموعه شامل 4 بخش اصلی شامل :
1. بخش تعاملات اجتماعی ، در غالب پارک شهری شامل: ایوان شعر و شهر ، ایوان علم و اندیشه، فضایی برای نمایش های آئینی، کیوسک راهنمای گردشگران. 2. بخش آرامگاه پروفسور حسابی شامل : سرای پدری (شامل گالری عمر، ایوان خانه پدری و گالری نور) ، گالری فیزیک، مسیر رسیدن به آرامگاه، مقبره پروفسور حسابی. 3. بخش هم اندیشی علم و فرهنگ ، شامل : کتابخانه ، پژوهشکده ،بنیاد نخبگان ،هم اندیشی نخبگان و دانشجویان، فروشگاه محصولات فرهنگی. 4. فضاهای جانبی شامل : کافه رستوران ، آمفی تئاتر، کاربری اداری در بنیاد نخبگان موجود در سایت پروژه .
...برآن شدیم تا با ایجاد حریم امنی چون باغ، جلوه گاهی بسازیم برای گنج پنهانی...
کاربری: فرهنگی
موقعیت: تفرش
تیم طراحی: دفتر معماری هشت
وضعیت: طراحی شده
تاریخ: 1395