گروه معماری هشت

EN/FA
طراحی اتاق کنفرانس شرکت بدرتک

طراحی اتاق کنفرانس شرکت بدرتک

موقعیت: ایران-تهران-ترکمنستان

طراحی: مهندسین مشاور هشت

اجرا: مهندسین مشاور هشت

کارفرما: شرکت بدر تک الکتریک

کاربری: اداری

مساحت: 65مترمربع

وضعیت: اجرا شده

تاریخ:  بهمن 96

  • تعریف پروژه:
  • پیش از اجرای پروژه ویلای جمشیدیه از دفتر خواسته شد که ساختمان کوچکی را که در ابتدای ورودی سایت قرار داشت و قرار بود بعدا به عنوان دفتر خصوصی کارفرما مورد استفاده قرار گیرد را درغالب یک فرآیند بازسازی سریع به محل زندگی موقت کارفرما تبدیل کنیم. 
  • ارزش های موجود:
  • پروژه از جهت قرارگیری آن در نقطه ورودی سایت و شاخص بودن ان به عنوان اولین توده ساختمانی قابل مشاهده از ورودی اهمیت داشتونحوه برخورد با آن میتوانست کل پروژه را تحت تأثیر قررار دهد.
  • آسیب شناسی و چالش­های پیشِ روی طرح:
  • طراحی با دو چالش اصلی مواجه بود. اول زمان فوق العاده اندک که برای طراحی و اجرای کار وجود داشت و بعد از آن چند عملکردی بودن فضا که
  • استراتژی های کلان طراحی:
  • تصمیم کلی ما برای ساماندهی پروژه در دو بخش قابل تعریف بود. اول این که با افزایش کیفیت متغیرهای محیطی همچون نور و فضای سبز بتوانیم تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت فضای اداری و به دنبال آن افزایش بهره وری کارکنان داشته باشیم. از طرفی با بازتعریف حوزه های عملکردی مختلف و کشاندن و ادغام آن ها در یکدیگر بتوانیم فضایی چند عملکردی و پویا مناسب با رویدادهای گوناگون داشته باشیم.
  • فرآیند طراحی (پیش بینی های عملکردی و ادبیات طراحی فرم):

فرآیند طراحی را با تعیین حوزه های عملکردی آغاز کردیم. از این رو در همان ابتدا فضای میانی که قسمت عمده فضا را تشکیل می داد به محل نشستن مخاطبین و برگزاری جلسه اختصاص یافت  .بعد از آن فضایی را که قبلا آبدارخانه بود به فضای کتابخانه تبدیل کردیم و وسایلی را که قبلا به صورت پراکنده در غالب کمد های متعدد در نقاط مختلف فضا وجود داشت در این قسمت قرار دادیم. با این کار جداره ها از قید و بند کمدهای قدیمی آزاد و تبدیل به فضایی قابل انعطاف برای نمایش تابلوهای تبلیغاتی، افتخارات و لوح های تقدیر در نقاط مختلف فضا شد. در قدم بعدی فضای نورگیر که در مجاورت این فضا قرار داشت و با یک درب صلب از فضای سالن کنفرانس جدا می شد را با حذف تیغه مابین به داخل فضای اصلی کشیدیم و بدین ترتیب این فضا به صورت ادامه ای از فضای سالن به عنوان نمایشگاه محصولات تعریف شد.

در مرحله بعد توجه ما به دو تراس جلب  شد که در مجاورت فضای سالن وجود داشت و با جداره های شیشه ای از فضای اصلی جدا شده بود.  در این مرحله تصمیم گرفتیم با حذف این تیغه های شیشه ای به دو دستاورد مهم برسیم. اول این که میتوانستیم با این کار حجم فضای تراس ها را به سالن اضافه کنیم و به این وسیله اثر کوچک بودن فضای سالن را کاهش دهیم. دیگر آن که با تقویت وکشش سبزینگی موجود در تراس ها به داخل فضای سالن، میتوانستیم پیوندی ناگسستتنی بین این دو فضا به وجود آوریم. گویی با برداشتن این تیغه انرژی طبیعت که پیش از این در پشت حصاری محبوس شده بود حالا آزاد شده و درون فضا دمیده میشد و این گونه نور، سبزینگی و طراوت را برای فضای اداری به ارمغان می آورد. ادبیات طراحی فرم نیز بر اساس همین انرژی سیال حاصل از دمش طبیعت به داخل شکل گرفت تا بتواند فضاهای مختلف را به درون هم بکشاند و به هم متصل کند. از لغزش این انرژی روی جداره ها فضاهای مختلفی برای حضور و رشد گیاهان و نیز پاسخگویی به نیاز های عملکردی همچون فضای قرارگیری تندیس ها و لوح افتخارات و موارد تبلیغاتی دیگر که مورد نیاز کارفرما بود به وجود می آمد.

اجرای طرح (مسائل و راه حل ها):

برای اجرای پروژه خواست کارفرما این بود که پروژه با حداقل هزینه ممکن و کیفیت مطلوب اجرا شود. بنابر این ما متریال کناف را در دو حالت مختلف یکی برای اجرای سطوح در معرض آسیب و در مجاورت گیاهان و یکی برای سطوح معمولی به کار گرفتیم. تمام گیاهان داخل پروژه به سیستم زهکشی متصل شدند. برای سیستم تهویه مطبوع نیز از فن کوئل های سقفی بر فراز تراس ها و نقاط دیگر در اطراف سقف  استفاده شد .