گروه معماری هشت

EN/FA
هتل نشتارود

هتل نشتارود

موقعیت: ایران_مازندران_نشتارود

طراحی: مهندسین مشاور هشت

گرافیک: استودیوی هشت

فاز1: مهندسین مشاور هشت

کارفرما: موسسه همیاری کوثر

کاربری: اقامتی- تجاری

مساحت: 13000مترمربع

وضعیت: طراحی شده

تاریخ: شهریور 95

مجموعه ای بود به مساحت 13000 متر مربع شامل کاربری های مختلف از جمله باغ های میوه، باغ ژاپنی، گلخانه، هتل و ویلاهای اقامتی. در طراحی اولیه ای که برای سایت انجام دادند، فضایی مستطیل شکل به ابعاد 10*100 متر را برای قرارگیری هتل در نظر گرفته بودند. طراحی هتل را بین چند مشاور به رقابت گذاشتند. نهایتاً طرح ما به عنوان بهترین طرح برای طی کردن سایر مراحل و اجرا شدن انتخاب شد.

باتوجه به کاربری و موقعیت هتل، ایده های ما با چند دیدگاه شکل گرفت: ایجاد احساس محله های بومی شمال در طبقات، ایجاد غلام گردش در دور تا دور طبقات با توجه به اقلیم، ایجاد حفره هایی در حجم برای کوران هوا، بلند شدن نرم و سیال بنا از روی سایت برای ارتباط بیشتر با طبیعت و شکل گیری فرم بنا به طوری که بهترین دید را به مناظر اطراف داشته باشد. با این ایده ها وارد طراحی حجم شدیم. ابتدا مکعب مستطیلی با کشیدگی شرقی و غربی در نظر گرفتیم تا بتوانیم از نور مطلوب بیشترین استفاده را ببریم. سپس در وسط حجم گشودگی ایجاد کردیم تا هم کوران هوا به بهترین نحو انجام شود و هم دید واحدهای شمالی به کوه های سرسبز جنوب هتل بیشتر شود. در ادامه به گشودگی شیب دادیم تا از خطوط طبیعی کوه ها الهام گرفته و دید کوه های زمینه حجم را به عنوان بخشی از طرح، در دل کار ببینیم و به این ترتیب کیفیت فضایی بهتری ایجاد کنیم. در مرحلۀ بعد به کار قوسی دادیم که به وسیع تر شدن مخروط دید کمک می کرد و لبه ها را انحنا دادیم فرم کلی را به فرم های طبیعی تپه های شنی شبیه کنیم. از طرف دیگر برای ارتباط با طبیعت و زمینه، پوسته هایی از زمین بلند شدند به بدنه حجم دوخته شدند و حجم را بخشی از بستر طراحی کردند.

دریاچه کوچکی در جنوب هتل و هماهنگ با حجم بلند شده از زمین طراحی کردیم که فرمی طبیعی دارد و درخت هایی از دل آن سربرافراشته اند و در اطرافش کافه هایی روباز برای افراد قرار دادیم. از سوی دیگر در قسمت ورودی هتل برای تعریف کردن ورودی و ایجاد دعوت کنندگی بیشتر مسیر و میدانچه هایی مطابق با فرم حجم برای عبور عابرین و چرخش و توقف تاکسی ها طراحی کردیم.

در این مرحله از کار، پروژه را به کارفرما ارائه دادیم و از بین طرح های شرکت های رقیب کار ما مورد پسند کارفرما واقع شد. به دلیل استراتژی متفاوت و فرم خاصی که در طراحی حجم و فضای پیرامون هتل بکار گرفته بودیم، از ما خواسته شد تا سایر قسمتهای سایت 13000 متر مربعی مجموعه را نیز بازطراحی کنیم. بنابراین با ایده استفاده از فرمهای سیال و طبیعی سایر بخشهای سایت را از نو طراحی کردیم. مسیرها را از حال مستقیم و راست گوشه خارج کردیم و فرمی سیال تر و ماجراجویانه به آنها دادیم. فضاهای پارکینگ و خدماتی سایت را هماهنگ با فرم مسیرها در قسمت هایی از سایت قرار دادیم. بخش بندی محوطه ویلاها را کمی تغییر داده و با سایر قسمت ها هم خانواده کردیم.