تاریخ :1398/02/20
بزرگداشت و نمایشگاه آثار فرخ اصالت
کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران، مهندسان مشاور ستاوندساز و دفتر معماری هشت تقدیم میکند.
کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران با معرفی آثار استاد سابق دانشکده هنرهای زیبا “مهندس فرخ اصالت”، به بررسی و بازشناسی طرح های وی و همکارانش (مهندسین مشاور آراتا) به ویژه در فاصله ی سال های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ خورشیدی پرداخت. نمایشگاه آثار و پروژه ها روز پنجشنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۳۹۸ مصادف با گرامیداشت معلم، در محل “خانه ی گفتمان شهر و معماری (خانه ی وارطان)” افتتاح و با برگزاری سمیناری ادامه یافت.
سخنرانان این برنامه ، دکتر علی اصغر سعیدی از جامعه شناسان شناخته شده در حوزه اقتصاد و نیز دکتر سیروس باور ، معمار معلم، استاد سابق دانشکده هنرهای زیبا بودند و با حضور آزاد مخاطبانی از رشته های معماری، جامعه شناسی، هنر و غیره به بررسی تحلیلی دهه ی چهل و پنجاه خورشیدی که از آن به شکوفایی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر نام برده می شود، تا رونق سال های نفتی و پیوستگی های اقتصاد و هنر پرداختند. یادآوری تحولات فرهنگی و برنامه ی آموزشی دانشکده هنرهای زیبا نیز از بخش های سخنرانی بود.
اجرای برنامه را مهندس افشین اخلاص پور عضو هیئت مدیره ی دوره ی هفتم کانون با فرازهایی از اهمیت نقش علمی کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران برای ارتقای معماری همگام با دانشگاه مادر به عهده داشتند. فیلم “اصالت خانه ها و کارخانه ها” حکایت از بسط تجدد و مدرنیته ی معاصر و ارتباط فضای فرهنگی و هنر معاصر با آثار فرخ اصالت داشت که همراه با
سخنان امروز ایشان درباره ی معماری ایران و پیام شان در پایان برنامه نمایش داده شد.
این فیلم توسط دفتر معماری هشت تهیه و تدوین و زیر نظر مهندس اخلاص پور برنامه ریزی و طرح شد.
نمایشگاه آثار فرخ اصالت تا روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در محل خانه ی وارطان ادامه یافت
زندگینامه:
فرخ اصالت در ۲۵ ژانویه ۱۹۴۵ (۱۳۲۳ خورشیدی) در تهران متولد شد و از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۷ در مدرسه منوچهری تهران درس خواند. سپس از کشور خارج شد و سال های ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۲ در مدرسه پیرپونت در surrey انگلستان مشغول به تحصیل بود. در سال ۱۹۶۵ لیسانس و ۱۹۶۷ فوق لیسانس معماری خود را دریافت نمود. دو مدرک اخیر او از “کالج دانشگاهی لندن” UCL هستند. او همچنین آزمون تخصص حرفه ای را پشت سر گذاشت و عضو انستیتو سلطنتی معماران انگلستان RIBA شد. وی در سال ۱۹۶۹ به دانشگاه تهران پیوست و از جمله مناصب او استادیاری معماری در دانشکده هنرهای زیبا (۷۰–۱۹۶۹) و ریاست بخش مطالعات و تحقیقات (۷۴-۱۹۷۱) بوده و از سال ۱۹۷۴ دانشیار شد. او عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبا، کمیته تحقیقات دانشکده معماری، کمیته استخدام دانشگاه تهران، مدیر دروس معماری و مدیر بخش انتشارات این دانشگاه بود.
از سال۱۹۷۴ پروفسور اصالت شریک اصلی و مدیر عامل شرکت معماران و برنامه ریزان “آراتا” (مهندسین مشاور) در تهران و سانفرانسیسکو بوده است. پروفسور اصالت مؤلف دو مقاله هستند که به فارسی برگردان شده، “پیشگامان معماری مدرن” و “جنبش نو در شهرها”، که در سال ۱۹۷۷ و ۱۹۷۹در architectural review لندن منتشر شد. او در سال ۱۹۷۰ برنده جایزه اول مسابقات طراحی دانشگاه شد و پروژه های متنوع مسکونی، آموزشی، تجاری و صنعتی را به پایان رساند. طرح جامع برای پردیس (کمپوس) دانشگاه تهران، مرکز تحقیقاتی برای دانشگاه آریامهر، مدرسه صدوق بزرگ ازجمله پروژه های شرکت آراتا در ۱۹۶۹تا ۱۹۷۸ بوده است که متأسفانه از اینها تنها تعداد کمی همچنان قابل دسترسی هستند. با مهاجرت ایشان در ۱۹۸۰، دفتر شرکت به سانفرانسیسکو منتقل شد و با عنوان “معماران اصالت” تا ۲۰۱۸ به شکوفایی رسیده است. تعدادی از پروژه های این دوران آثاری است که در امریکا به پایان رسیده و قابل دسترسی هستند. از جمله موارد پیشرو حول فعالیت های فرخ اصالت، مطالعات معماری ایرانی و هنرهای مربوط به آن و سهم آن در معماری معاصر و کاربرد آن در موضوع طراحی و همچنین تحقیقات در روش های تدریس طراحی معماری بوده و نیز از حضور او در کنگره های معماری در ایران به عنوان عضو و دبیر می توان یاد کرد.